Titel Wijngaard de Deelgaarderberg
Smalste stukje Nederland

Het Smalste Stukje van Nederland

Er is een plek binnen Limburg waar je binnen een uurtje van België naar Duitsland wandelt. Daar, in het smalste stukje Nederland, ligt Echt-Susteren. De gemeente met het meeste buitenland van heel Nederland. Wie Echt-Susteren bezoekt, heeft het goede leven in al haar facetten binnen handbereik: pittoreske dorpjes, schitterende natuur, lekker eten, kunst en kerken. Echt Susteren is een plek waar je, in de hektiek van vandaag de dag, kunt onthaasten. Waar je volop tijd en aandacht voor jezelf en voor elkaar kunt nemen. Waar je het goede leven mag ervaren. Want dat begint hier.

Het idee achter het smalste stukje Nederland

Echt-Susteren kent 220.000 overnachtingen per jaar en een toeristische inkomensstroom van 23 miljoen euro per jaar. Toch willen we de onondekte plekken van onze gemeente voor onze inwoners en toeristen nog beter voor het voetlicht brengen onder één herkenbaar begrip: het Smalste stukje Nederland, want dat is Wat we onmiskenbaar zijn: een plek die smal genoeg is om binnen- en buitenland dicht in de buurt te hebben en breed genoeg om volop te genieten.

Samen met een aantal ondernemers, zijn we gekomen tot het Smalste stukje Nederland. Dit concept vormt een leidraad voor bewoner en bezoeker en laat in één oogopslag zien op welke plekken in onze gemeente het goed toeven is. Op één plek, de website www.hetsmalstestukjenederland.nl zijn alle mooie plekken, wandel- en fietsroutes, restaurants, campings, cafés te vinden. Op die manier Iaten we een (mogelijke) bezoeker in één oogopslag zien wat we te bieden hebben en bieden we alle relevante informatie in één oogopslag aan.

Cadeaubonnen

Via de gemeente Echt-Susteren en de website www.hetsmalstestukjenederland.nl zijn cadeaubonnen te bestellen welke te besteden zijn bij de aangesloten lokale bedrijven. Wijngaard de Deelgaardererg is natuurlijk ook aangesloten bij dit initiatief.
De cadeaubonnen zijn te besteden in de Vinotheek van wijngaard de Deelgaarderberg.Lokale cadeaubon

Cittaslow

Sinds november 2015 heeft de gemeente Echt-Susteren het keurmerk Cittaslow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Sinds 28 november 2018 zijn wij als wijngaard trotste supporter van Cittaslow. Dit certificaat werd uitgereikt de burgemeesters Hessels. Onze wijngaard past helemaal in de gedachte van Cittaslow, mede door onze duurzame manier van werken en onze gastvrijheid.