Titel Wijngaard de Deelgaarderberg

Onze wijn

In onze wijngaard telen wij een vijftal soorten druiven waarvan wij een zes tot zeven wijnen produceren. Solaris, Rondo, Pinot-Auxerrois, Dornfelder rosé, Dornfelder-rood. Een gedeelte van onze rode wijnen wordt op eikenhout gelagerd. Afhankelijk van het wijnjaar worden er nog andere wijnen gemaakt bijvoorbeeld een mousserende of een dessertwijn.

Hieronder is meer informatie van de onze wijnsoorten weergegeven.

Solaris

Solaris
De kleur is vrij intens strogeel. Een open, expressieve neus van lychee en honing. Op de tong vol en licht zoet met veel tropisch fruit. Typisch Solaris. Rond en stevig wit. De gouden combinatie met asperges. Ook verkrijgbaar in 0,25 ml. flesjes 4,95 per flesje.

Dornfelder Barrique

Dornfelder Barrique
Dornfelder geeft doorgaans wijnen met veel kleur en deze wijn is hierop geen uitzondering. Dieprood met een purper randje. In de neus, naast rode en zwarte bessen, de geur van vanille veroorzaakt door de houtopvoeding. Niet overheersend, netjes gedoseerd. Vol, sappig en fruitig op de tong. Rijk van smaak met een fijne, lange afdronk. Knap gemaakt. Dit compliment kwam van Ed Huijzer van www.wijngekken.nl

Rondo

Rondo
Diepdonkerrode kleur. De neus zit vol aroma’s van zwarte bessen. Zuiver van smaak waarin het rode fruit de boventoon voert. Daarnaast zijn er wat frisse zuren die voor een gezonde en prettige spanning in de mond zorgen. Een mooi glas rood.

Dornfelder rosé

Dornfelder rosé
Een diepe, vrij intense rosé kleur. Frivole geuren van frambozen in de neus. Lieflijk op de tong met veel rijp rood fruit en zachte zuren. Soepele rosé met een hoge doordrinkfactor. Deze Rosé is een heerlijke wijn voor in de zomer op het terras. Wachten tot april 2023 voor de Rosé van 2022!

Pinot Auxerrois

Pinot Auxerrois
Een bleekgele kleur met wat groene tinten. De neus is elegant met fruitaroma’s van perzik en peer. In de mond vrij zacht en lieflijk van smaak met ook iets knisperende zuren. Een lichtvoetige en verfijnde wijn.

Indian Summer

Indian Summer
Indian Summer is een dessertwijn gemaakt van de zeer late oogst van de Solaris uit de geweldige zomer van 2020. Deze wijn wordt verkocht in 0.375 l flesjes. Een dessertwijn met 14.5% alcohol en een restsuiker van 150 gram per liter. Deze wijn is uitermate geschikt bij een dessert van bijvoorbeeld een cupcake van bladerdeeg gevuld met zure appeltjes en kaneel of een pure chocoladeproeverij.

Reuverse Witte

Reuverse Witte
Heerlijke frisse en fruitige droge witte wijn. Dit is een cuvée van Solaris, Johaniter, Souvenir gris, Merzling en Bianca. Nu als Keuningswien i.v.m. het Draaksteken in Beesel

Reuverse Rode

Reuverse Rode
Mooie fruitige droge rode wijn. Dit is een cuvée van Regent, Cabernet Colognes en Dornfelder Nu als Drakeblood 2.0. i.v.m. het Draaksteken in Beesel

Piccoli Gemmes

Piccoli Gemmes
Een (h)eerlijke Brut gemaakt met de methode traditionelle Heerlijke parel zeer geschikt om het nieuwe jaar mee in te luiden.